Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noordenveld

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Noordenveld beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij praktische details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Noordenveld en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-noordenveld

Alarminstallatie Noordenveld plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Noordenveld? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noordenveld en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Noordenveld?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Noordenveld houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €1900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Noordenveld.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noordenveld (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noordenveld. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Royal Safe en GP. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Westerkwartier, Assen, Noardeast-Fryslân en Achtkarspelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Noordenveld te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Noordenveld vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ + Eufy, Netamo, Eve, Yale, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Noordenveld?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Noordenveld voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €850,00. De totaalprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten controleert een centralist wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per camera. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Noordenveld.


Postcodegebied: 9335

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie