Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nietap

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Nietap schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Via onze adviseurs bieden we goede informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we hier erkende beveiligingsbedrijven in Nietap en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-nietap

Alarminstallatie Nietap laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nietap? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op die manier maak je een plan welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nietap en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Nietap?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noordenveld kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €1900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nietap.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nietap (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nietap. Zij kunnen je helpen met merken zoals Grothe Velleman en Paxton. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Midwolde, Tolbert, Een-West en Een.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Nietap te verkleinen. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nietap vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam + Eve, Eufy, Arlo, Yale, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Nietap?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Nietap voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1500,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de additionele services zoals camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Nietap.


Postcodegebied: 9312, 9351

Plaats een reactie