Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Midwolde

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Midwolde voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp bieden we betrouwbare details over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste vergelijk je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Midwolde en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-midwolde

Alarminstallatie Midwolde laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Midwolde? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo ontdek je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Midwolde en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Midwolde?

Ontvang gratis offertes van experts uit de regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerkwartier beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1400,00 tot en met €1900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Midwolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Midwolde (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Midwolde. Zij kunnen je helpen met merken zoals Technomax en Clarius. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Tolbert, Boerakker, Nietap en Een-West.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Midwolde te verkleinen. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Midwolde vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy, D-Link & Eve, Hombli, Netamo, Yale, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Midwolde?

De kosten van een slim alarmsysteem in Midwolde voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €825,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 p/stuk. Heb je liever haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Midwolde.


Postcodegebied: 9355

Plaats een reactie