Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wildervank

Dankzij een alarmsysteem in Wildervank heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we praktische details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Wildervank en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-wildervank

Alarminstallatie Wildervank laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en belt direct de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wildervank? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wildervank.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wildervank?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in direct regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Veendam laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot +/- €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 tot circa €2250,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Wildervank.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wildervank (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wildervank. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als WBox Technologies en Heek. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Muntendam, Meeden, Zuidbroek en Noordbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Wildervank te beperken. Bekijk ook meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Wildervank vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy & Hombli, Arlo, Yale, Eve, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wildervank?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wildervank voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1300,00. De echte prijs is afhakelijk van het type alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Wildervank.


Postcodegebied: 9642, 9648

Plaats een reactie