Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noordbroek

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Noordbroek schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je praktische informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Noordbroek en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-noordbroek

Alarminstallatie Noordbroek laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist bekijkt de melding en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Noordbroek? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier ontdek je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noordbroek.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Noordbroek?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Midden-Groningen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot wel €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Noordbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noordbroek (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noordbroek. Zij hebben ervaring met merken als Enforcer en Jockel. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Zuidbroek, Wildervank, Tripscompagnie en Borgercompagnie.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Noordbroek te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Noordbroek vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ of Arlo, Eve, Eufy, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Noordbroek?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Noordbroek voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1300,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Noordbroek.


Postcodegebied: 9635

Plaats een reactie