Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuidbroek

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Zuidbroek beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je goede informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Zuidbroek en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-zuidbroek

Alarminstallatie Zuidbroek plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuidbroek? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier bepaal je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuidbroek en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Zuidbroek?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 – €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 oplopend tot €2800,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Zuidbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuidbroek (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuidbroek. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Unisafe en S.O.S.. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Wildervank, Muntendam, Noordbroek en Tripscompagnie.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Zuidbroek te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Zuidbroek vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link & Netamo, Yale, Arlo, Eufy, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Zuidbroek?

De kosten van een goed alarmsysteem in Zuidbroek voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €975,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type installatie, de additionele services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €42,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 per unit. Heb je liever haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zuidbroek.


Postcodegebied: 9636

Plaats een reactie