Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oentsjerk

Dankzij een alarmsysteem in Oentsjerk verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij betrouwbare details over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Oentsjerk en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oentsjerk

Alarminstallatie Oentsjerk aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oentsjerk? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oentsjerk.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oentsjerk?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Tytsjerksteradiel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1400,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 – €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1150,00 tot en met €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Oentsjerk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oentsjerk (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oentsjerk. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ecoline en Tzunali. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Mûnein, Aldtsjerk, Gytsjerk en Jelsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Oentsjerk te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Oentsjerk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam & Eufy, Arlo, Hombli, Yale, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Oentsjerk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oentsjerk voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €950,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera vanaf €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oentsjerk.


Postcodegebied: 9062

Plaats een reactie