Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Langelo

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Langelo kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp tonen wij populaire details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Langelo en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-langelo

Alarminstallatie Langelo aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator analyseert de situatie en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Langelo? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier markeer je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Langelo en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Langelo?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Noordenveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Evenzeer heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 tot +/- €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Langelo.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Langelo (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel bieden wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Langelo. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Konig en Urmet. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Zuidvelde, Peest, Norg en Peize.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Langelo te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Langelo vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Bosch, TP-Link, D-Link + Eufy, Arlo, Eve, Netamo, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Langelo?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Langelo voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1300,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €45,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per unit. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Langelo.


Postcodegebied: 9333

Plaats een reactie