Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Roodeschool

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Roodeschool is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Roodeschool en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-roodeschool

Alarminstallatie Roodeschool plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Roodeschool? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan ontdek je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Roodeschool.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Roodeschool?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Het Hogeland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 tot wel €2400,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Roodeschool.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Roodeschool (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Roodeschool. Zij werken met gangbare merken als Wertheim en WBox Technologies. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Oudeschip, Oosternieland, Uithuizermeeden en Uithuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Roodeschool te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Roodeschool vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy, EZVIZ & Arlo, Netamo, Eufy, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Roodeschool?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Roodeschool voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1425,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, het aantal extra opties zoals camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en €32,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Roodeschool.


Postcodegebied: 9983

Plaats een reactie