Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosternieland

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oosternieland verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oosternieland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oosternieland

Alarminstallatie Oosternieland installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosternieland? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo ontdek je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosternieland en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oosternieland?

Vraag offertes op bij bedrijven in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot +/- €1750,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 – €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €1900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Oosternieland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosternieland (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosternieland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Takex en Mobiak S.A.. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Oldenzijl, Zijldijk, Oudeschip en Roodeschool.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Oosternieland te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oosternieland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link of Hombli, Arlo, Eve, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oosternieland?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oosternieland voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €825,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oosternieland.


Postcodegebied: 9985

Plaats een reactie