Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldenzijl

Met een alarmsysteem in Oldenzijl is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp lees je goede informatie over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Oldenzijl en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oldenzijl

Alarminstallatie Oldenzijl installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldenzijl? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldenzijl en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Oldenzijl?

Vergelijk tarieven van installateurs in de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Het Hogeland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 – €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 – €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1200,00 tot en met €2750,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oldenzijl.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldenzijl (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldenzijl. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Invoxia en Texecom. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Zijldijk, Usquert, Oosternieland en Oudeschip.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Oldenzijl te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oldenzijl vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link + Yale, Arlo, Eufy, Hombli, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oldenzijl?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oldenzijl voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1000,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis checkt de centralist wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oldenzijl.


Postcodegebied: 9986

Plaats een reactie