Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heeg

Dankzij een alarmsysteem in Heeg beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs doorzoek je praktische informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Heeg en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-heeg

Alarminstallatie Heeg installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Heeg? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier ontdek je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heeg en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Heeg?

Vraag offertes op bij specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot +/- €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1750,00 – €1900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Heeg.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heeg (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heeg. Zij werken met gangbare merken als Pulsar en Royal Safe. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Hommerts, Jutrijp, Oosthem en Abbega.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heeg te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Heeg vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam, Bosch & Eufy, Arlo, Yale, Netamo, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Heeg?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Heeg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1000,00. De totale prijs hangt af van het soort systeem, de extra opties zoals camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per unit. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Heeg.


Postcodegebied: 8620, 8621

Plaats een reactie