Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Uithuizen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Uithuizen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs verstrekken we uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Uithuizen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-uithuizen

Alarminstallatie Uithuizen laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Uithuizen? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Uithuizen en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Uithuizen?

Vraag offertes op bij experts in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Het Hogeland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot +/- €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot wel €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Uithuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Uithuizen (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Uithuizen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als EI Electronics en Tzunali. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Uithuizermeeden, Roodeschool, Eemshaven en Hornhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Uithuizen te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Uithuizen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy + Yale, Netamo, Eufy, Hombli, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Uithuizen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Uithuizen voor thuis liggen tussen de €550,00 en €900,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Uithuizen.


Postcodegebied: 9980, 9981

Plaats een reactie