Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Brakel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Brakel is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp lees je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Brakel en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-brakel

Alarminstallatie Brakel laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Brakel? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is extra service van een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Brakel en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Brakel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Zaltbommel kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot +/- €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot en met €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Brakel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Brakel (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Brakel. Zij werken met gangbare merken als Invoxia en Van Lien. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Poederoijen, Aalst, Zuilichem en Liempde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de kans op inbraak in Brakel te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Brakel vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ + Eufy, Hombli, Yale, Eve, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Brakel?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Brakel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1050,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal kamers, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €47,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Brakel.


Postcodegebied: 5306

Plaats een reactie