Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Munnekezijl

Dankzij een alarmsysteem in Munnekezijl beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp bieden we populaire informatie over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder check je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Munnekezijl en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-munnekezijl

Alarminstallatie Munnekezijl laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Munnekezijl? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Munnekezijl en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Munnekezijl?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Noardeast-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1450,00 oplopend tot €2350,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Munnekezijl.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Munnekezijl (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Munnekezijl. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Royal Safe en Xmarker. Of bekijk installateurs en bedrijven in Grootegast, Sebaldeburen, Warfstermolen en Burum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Munnekezijl te beperken. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Munnekezijl vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link, Foscam + Arlo, Eve, Eufy, Yale, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Munnekezijl?

De kosten van een slim alarmsysteem in Munnekezijl voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €950,00. De totaalprijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Munnekezijl.


Postcodegebied: 9853

Plaats een reactie