Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Cruquius

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Cruquius beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs bieden we uitgebreide info over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Cruquius en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-cruquius

Alarminstallatie Cruquius laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Cruquius? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Cruquius en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Cruquius?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Haarlemmermeer laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot wel €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 – €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Cruquius.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Cruquius (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Cruquius. Zij werken met gangbare merken als ATV en Ring. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Boesingheliede, Beinsdorp, Vijfhuizen en Zwaanshoek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Cruquius te limiteren. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Cruquius vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Somfy, Foscam, TP-Link & Eve, Eufy, Hombli, Netamo, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Cruquius?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Cruquius voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €900,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra opties zoals camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €37,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Cruquius.


Postcodegebied: 2142

Plaats een reactie