Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sexbierum

Met een alarmsysteem in Sexbierum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je betrouwbare info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Sexbierum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-sexbierum

Alarminstallatie Sexbierum aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sexbierum? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor bepaal je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sexbierum en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Sexbierum?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Waadhoeke houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Eveneens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €2950,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Sexbierum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sexbierum (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sexbierum. Zij kunnen je helpen met merken zoals VARTA en Clarius. Of bekijk bedrijven en installateurs in Pietersbierum, Wijnaldum, Oosterbierum en Klooster Lidlum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Sexbierum te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Sexbierum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Somfy of Yale, Eve, Netamo, Hombli, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sexbierum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Sexbierum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1300,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger waarschuwt de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Sexbierum.


Postcodegebied: 8855

Plaats een reactie