Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterbierum

Dankzij een alarmsysteem in Oosterbierum beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs verstrekken we populaire informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oosterbierum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-oosterbierum

Alarminstallatie Oosterbierum aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterbierum? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier maak je een plan welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterbierum en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Oosterbierum?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Waadhoeke kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €800,00 – €2000,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1750,00 tot ongeveer €2200,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oosterbierum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterbierum (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterbierum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Chiron en Marmitek. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Sexbierum, Pietersbierum, Klooster Lidlum en Firdgum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oosterbierum te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oosterbierum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link of Arlo, Eufy, Eve, Netamo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oosterbierum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oosterbierum voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €950,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera voor €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Oosterbierum.


Postcodegebied: 8854

Plaats een reactie