Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westeremden

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Westeremden beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we populaire details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Westeremden en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-westeremden

Alarminstallatie Westeremden laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westeremden? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo weet je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westeremden en omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Westeremden?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Eemsdelta hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Westeremden.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westeremden (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westeremden. Zij hebben ervaring met merken als Ramcro en PowerCell. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Garsthuizen, Startenhuizen, Stedum en Loppersum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Westeremden te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Westeremden vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link & Eve, Yale, Hombli, Netamo, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Westeremden?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Westeremden voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1050,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €50,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per unit. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Westeremden.


Postcodegebied: 9922

Plaats een reactie