Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Garsthuizen

Door middel van een alarmsysteem in Garsthuizen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je handige info over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Garsthuizen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-garsthuizen

Alarminstallatie Garsthuizen laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt de melding en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Garsthuizen? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Garsthuizen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Garsthuizen?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Eemsdelta laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 – €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot wel €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 oplopend tot €2850,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Garsthuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Garsthuizen (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Garsthuizen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Xteq en Dahua. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Startenhuizen, Delfzijl, Westeremden en Stedum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Garsthuizen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Garsthuizen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam & Yale, Netamo, Eve, Arlo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Garsthuizen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Garsthuizen voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1000,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €55,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Garsthuizen.


Postcodegebied: 9923

Plaats een reactie