Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Startenhuizen

Door middel van een alarmsysteem in Startenhuizen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je populaire info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Startenhuizen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-startenhuizen

Alarminstallatie Startenhuizen laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Startenhuizen? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier markeer je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Startenhuizen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Startenhuizen?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Eemsdelta hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 tot €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Startenhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Startenhuizen (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Startenhuizen. Zij kunnen je helpen met merken zoals GigaMedia en JAGO. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Delfzijl, Farmsum, Garsthuizen en Westeremden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Startenhuizen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Startenhuizen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link & Yale, Arlo, Netamo, Hombli, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Startenhuizen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Startenhuizen voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €975,00. De totaalprijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €47,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera vanaf €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Startenhuizen.


Postcodegebied: 9924

Plaats een reactie