Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rheeze

Met een alarmsysteem in Rheeze voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Rheeze en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-rheeze

Alarminstallatie Rheeze laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rheeze? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier bepaal je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rheeze en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Rheeze?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Hardenberg houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1500,00 tot circa €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rheeze.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rheeze (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rheeze. Zij hebben ervaring met merken als BT en Paxton. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Diffelen, Heemserveen, Hoogenweg en Venebrugge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Rheeze te beperken. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rheeze vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch, EZVIZ + Yale, Hombli, Arlo, Eufy, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Rheeze?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Rheeze voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €825,00. De normale prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €150,00 per aansluiting. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera vanaf €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Rheeze.


Postcodegebied: 7794

Plaats een reactie