Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heemserveen

Door het installeren van een alarmsysteem in Heemserveen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp check je uitgebreide info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Heemserveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-heemserveen

Alarminstallatie Heemserveen aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Heemserveen? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor maak je een plan welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heemserveen en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Heemserveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hardenberg houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders. Verder heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot +/- €2150,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot +/- €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €1950,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Heemserveen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heemserveen (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heemserveen. Zij kunnen je helpen met merken zoals ABI en Videotec. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Rheezerveen, Collendoorn, Diffelen en Rheeze.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Heemserveen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Heemserveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy, Bosch + Arlo, Yale, Eve, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Heemserveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Heemserveen voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1450,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Heemserveen.


Postcodegebied: 7796

Plaats een reactie