Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rheezerveen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Rheezerveen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je populaire info over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Rheezerveen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-rheezerveen

Alarminstallatie Rheezerveen laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert bekijkt de melding en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rheezerveen? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rheezerveen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Rheezerveen?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Hardenberg beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot wel €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Rheezerveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rheezerveen (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rheezerveen. Zij hebben ervaring met merken als Urmet en Theben. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Collendoorn, Nieuw-Weerdinge, Heemserveen en Diffelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Rheezerveen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Rheezerveen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link + Eve, Arlo, Netamo, Yale, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Rheezerveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Rheezerveen voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1500,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per unit. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Rheezerveen.


Postcodegebied: 7797

Plaats een reactie