Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gastel

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Gastel schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs verstrekken we betrouwbare informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Gastel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-gastel

Alarminstallatie Gastel laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gastel? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gastel en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Gastel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Cranendonck kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 – €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot wel €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €2500,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Gastel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gastel (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gastel. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Shopsecure en S.O.S.. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Sterksel, Nederweert-Eind, Soerendonk en Maarheeze.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Gastel te verkleinen. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Gastel vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, D-Link, TP-Link, Somfy of Yale, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Gastel?

De kosten van een slim alarmsysteem in Gastel voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €1225,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €32,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per camera. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Gastel.


Postcodegebied: 6028

Plaats een reactie