Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Uitwijk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Uitwijk heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Uitwijk en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-uitwijk

Alarminstallatie Uitwijk laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Uitwijk? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Uitwijk en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Uitwijk?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Altena beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 oplopend tot €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2100,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Uitwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Uitwijk (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Uitwijk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Rokonet en Amex. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Zierikzee, Ouwerkerk, Waardhuizen en Almkerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Uitwijk te limiteren. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Uitwijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Foscam of Arlo, Eufy, Yale, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Uitwijk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Uitwijk voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1200,00. De echte prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per camera. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Uitwijk.


Postcodegebied: 4288

Plaats een reactie