Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Echt

Door het installeren van een alarmsysteem in Echt beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp bieden we populaire info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Echt en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-echt

Alarminstallatie Echt laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Echt? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan weet je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Echt en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Echt?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Echt-Susteren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 – €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 oplopend tot €2250,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Echt.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Echt (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Echt. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ramcro en ABI. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Koningsbosch, Maria Hoop, Beegden en Heel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Echt te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Echt vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Bosch, EZVIZ, TP-Link & Eve, Arlo, Netamo, Hombli, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Echt?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Echt voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1000,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra opties zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €30,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Echt.


Postcodegebied: 6100, 6101, 6102

Plaats een reactie