Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maria Hoop

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Maria Hoop beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bieden we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Maria Hoop en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-maria-hoop

Alarminstallatie Maria Hoop laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert kijkt direct mee en belt direct de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maria Hoop? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie kom je erachter welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maria Hoop.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Maria Hoop?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Echt-Susteren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 – €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Maria Hoop.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maria Hoop (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maria Hoop. Zij hebben ervaring met merken als Profiline en Lampertz. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Stevensweert, Ohé en Laak, Koningsbosch en Echt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Maria Hoop te beperken. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Maria Hoop vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy of Yale, Eufy, Arlo, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Maria Hoop?

De kosten van een slim alarmsysteem in Maria Hoop voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1475,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type installatie, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Maria Hoop.


Postcodegebied: 6105

Plaats een reactie