Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hem

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Hem beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij populaire informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hem en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-hem

Alarminstallatie Hem laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hem? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan weet je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hem.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Hem?

Vraag offertes op bij bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Drechterland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1750,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1850,00 tot +/- €2800,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hem (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hem. Zij kunnen je helpen met merken zoals Dahua en Proteq. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Wijdenes, Oosterleek, Venhuizen en Assendelft.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hem te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hem vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, EZVIZ, Bosch, TP-Link & Eve, Arlo, Yale, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hem voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1250,00. De offerteprijs hangt af van het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €52,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €175,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Hem.


Postcodegebied: 1607

Plaats een reactie