Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Venhuizen

Door middel van een alarmsysteem in Venhuizen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs bieden we goede info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Venhuizen en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-venhuizen

Alarminstallatie Venhuizen laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Venhuizen? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor bepaal je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is een standaard melding richting de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Venhuizen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Venhuizen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Drechterland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot +/- €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 – €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 – €2500,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Venhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Venhuizen (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Venhuizen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ring en Tzunali. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Hem, Wijdenes, Assendelft en Krommenie.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Venhuizen te beperken. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Venhuizen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam & Hombli, Eufy, Arlo, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Venhuizen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Venhuizen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €850,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per camera. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Venhuizen.


Postcodegebied: 1606

Plaats een reactie