Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drechterland

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Drechterland is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Drechterland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-drechterland

Alarminstallatie Drechterland installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator controleert het signaal en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Drechterland? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drechterland en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Drechterland?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Drechterland kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 oplopend tot €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Drechterland.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drechterland (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drechterland. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Viper en Enforcer. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Hoorn, Koggenland, Stede Broec en Enkhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Drechterland te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Drechterland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Foscam, D-Link, Bosch + Yale, Eufy, Arlo, Eve, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Drechterland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Drechterland voor thuis liggen tussen de €425,00 en €800,00. De echte prijs komt tot stand door het soort systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €30,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Drechterland.


Postcodegebied: 1697

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie