Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westwoud

Door het installeren van een alarmsysteem in Westwoud verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp delen wij praktische details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Westwoud en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-westwoud

Alarminstallatie Westwoud aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westwoud? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo kom je erachter welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westwoud en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Westwoud?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Drechterland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 tot ongeveer €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Westwoud.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westwoud (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westwoud. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Intersteel en VARTA. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Andijk, Oudendijk, Lutjebroek en Hoogkarspel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Westwoud te verminderen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Westwoud vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy & Eufy, Arlo, Netamo, Yale, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Westwoud?

De kosten van een goed alarmsysteem in Westwoud voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1225,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Voorkeur voor haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Westwoud.


Postcodegebied: 1617

Plaats een reactie