Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stede Broec

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Stede Broec beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook verstrekken we hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Stede Broec en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-stede-broec

Alarminstallatie Stede Broec installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator bekijkt de melding en belt direct de bewoners. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stede Broec? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stede Broec.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Stede Broec?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit jouw regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Stede Broec hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 – €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 – €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Stede Broec.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stede Broec (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stede Broec. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Cadxx en Tadrian. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Drechterland, Hoorn, Enkhuizen en Wormerland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Stede Broec te limiteren. Check ook extra informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Stede Broec vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, D-Link, Bosch, TP-Link + Hombli, Eufy, Yale, Netamo, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Stede Broec?

De kosten van een goed alarmsysteem in Stede Broec voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1475,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Stede Broec.


Postcodegebied: 1614, 1616

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie