Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Langenboom

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Langenboom kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede details over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Langenboom en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-langenboom

Alarminstallatie Langenboom laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Langenboom? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Langenboom en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Langenboom?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Land van Cuijk houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot wel €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 – €2300,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Langenboom.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Langenboom (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Langenboom. Zij werken met gangbare merken als Eurosafe en Security Center. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Sint Hubert, Wilbertoord, Mill en Rijkevoort-De Walsert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Langenboom te beperken. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Langenboom vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link + Netamo, Hombli, Yale, Eufy, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Langenboom?

De kosten van een slim alarmsysteem in Langenboom voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1125,00. De totale prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €300,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Langenboom.


Postcodegebied: 5453

Plaats een reactie