Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schiphol

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Schiphol beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Schiphol en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-schiphol

Alarminstallatie Schiphol laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schiphol? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan markeer je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schiphol en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Schiphol?

Ontvang gratis offertes van vakmannen uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Haarlemmermeer laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €2950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Schiphol.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schiphol (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schiphol. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als MDK en Interlogix. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Schiphol-Rijk, Den Ilp, Duivendrecht en Amsterdam-Duivendrecht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Schiphol te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Schiphol vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link, EZVIZ & Arlo, Yale, Hombli, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Schiphol?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Schiphol voor thuis liggen tussen de €525,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, SMS, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Schiphol.


Postcodegebied: 1117, 1118, 2131

Plaats een reactie