Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem IJmuiden

Met een alarmsysteem in IJmuiden is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp bieden we uitgebreide informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in IJmuiden en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ijmuiden

Alarminstallatie IJmuiden installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in IJmuiden? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier weet je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in IJmuiden en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in IJmuiden?

Vergelijk tarieven van experts in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Velsen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2750,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in IJmuiden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in IJmuiden (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in IJmuiden. Zij kunnen je helpen met merken zoals Suprema en Heek. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Velsen-Zuid, Driehuis, Velsen-Noord en Wijk aan Zee.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in IJmuiden te beperken. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf IJmuiden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link & Eufy, Eve, Yale, Arlo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in IJmuiden?

De kosten van een goed alarmsysteem in IJmuiden voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1450,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €45,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €175,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera vanaf €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur IJmuiden.


Postcodegebied: 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976

Plaats een reactie