Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Feinsum

Dankzij een alarmsysteem in Feinsum voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs check je populaire details over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Feinsum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-feinsum

Alarminstallatie Feinsum aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Feinsum? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo ontdek je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Feinsum en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Feinsum?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Leeuwarden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot wel €1500,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2250,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Feinsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Feinsum (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Feinsum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Betty en Western Digital. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Hijum, Britsum, Stiens en Minnertsga.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de kans op inbraak in Feinsum te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Feinsum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch + Arlo, Netamo, Eufy, Hombli, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Feinsum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Feinsum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €825,00. De offerteprijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per camera. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Feinsum.


Postcodegebied: 9053

Plaats een reactie