Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Velsen

Met een alarmsysteem in Velsen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Velsen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-velsen

Alarminstallatie Velsen laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Velsen? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor kom je erachter welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Velsen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Velsen?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Velsen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 – €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 – €2200,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Velsen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Velsen (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Velsen. Zij hebben ervaring met merken als Axis en Unisafe. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Haarlem, Zandvoort, Heemskerk en Beverwijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Velsen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Velsen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam of Hombli, Eufy, Yale, Netamo, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Velsen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Velsen voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1500,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €250,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Velsen.


Postcodegebied: 1990, 1991, 1992

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie