Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zandvoort

Dankzij een alarmsysteem in Zandvoort beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp doorzoek je handige details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Zandvoort en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-zandvoort

Alarminstallatie Zandvoort aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist bekijkt de melding en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zandvoort? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zandvoort en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Zandvoort?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Zandvoort houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1500,00 tot ongeveer €2700,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Zandvoort.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zandvoort (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zandvoort. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Hemmink en Lobeco. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Bloemendaal, Heemstede, Haarlem en Velsen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zandvoort te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Zandvoort vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam, Bosch + Arlo, Eufy, Yale, Netamo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zandvoort?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Zandvoort voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €850,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De operator zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Zandvoort.


Postcodegebied: 2040, 2041, 2042

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie