Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heemstede

Door het installeren van een alarmsysteem in Heemstede beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij handige info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook check je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Heemstede en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-heemstede

Alarminstallatie Heemstede plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heemstede? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo kom je erachter welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heemstede en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Heemstede?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Heemstede houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot +/- €1450,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot en met €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Heemstede.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heemstede (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heemstede. Zij werken met gangbare merken als Van Lien en Pulsar. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Haarlemmermeer, Lisse, Bloemendaal en Zandvoort.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Heemstede te verminderen. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Heemstede vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Bosch, Foscam, Somfy + Arlo, Eve, Hombli, Eufy, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Heemstede?

De kosten van een slim alarmsysteem in Heemstede voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1275,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Heemstede.


Postcodegebied: 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106

Plaats een reactie