Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Saaksum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Saaksum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp doorzoek je handige info over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Saaksum en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-saaksum

Alarminstallatie Saaksum laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Saaksum? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Saaksum en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Saaksum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Westerkwartier kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1650,00 tot en met €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Saaksum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Saaksum (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Saaksum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Omron en INIM. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Ezinge, Feerwerd, Lauwerzijl en Niehove.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Saaksum te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Saaksum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ of Yale, Eufy, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Saaksum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Saaksum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €800,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Saaksum.


Postcodegebied: 9886

Plaats een reactie