Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ezinge

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Ezinge heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend bieden we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ezinge en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ezinge

Alarminstallatie Ezinge installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ezinge? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ezinge en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Ezinge?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerkwartier kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 – €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 oplopend tot €2400,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Ezinge.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ezinge (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ezinge. Zij hebben ervaring met merken als Technomax en Agfa. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Feerwerd, Garnwerd, Saaksum en Lauwerzijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Ezinge te beperken. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Ezinge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Foscam, Bosch, Somfy & Hombli, Eve, Yale, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ezinge?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ezinge voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €800,00. De echte prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €40,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Ezinge.


Postcodegebied: 9891

Plaats een reactie