Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lierop

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Lierop kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Lierop en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-lierop

Alarminstallatie Lierop plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lierop? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lierop en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Lierop?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Someren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1500,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 tot ongeveer €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Lierop.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lierop (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lierop. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als EI Electronics en Viper. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Ommel, Heusden, Nuenen en Geldrop.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Lierop te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Lierop vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ + Yale, Eufy, Netamo, Eve, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Lierop?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Lierop voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1050,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €40,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera voor €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Lierop.


Postcodegebied: 5715

Plaats een reactie