Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wateren

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Wateren kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je goede informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bekijk je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Wateren en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-wateren

Alarminstallatie Wateren laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wateren? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wateren en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wateren?

Krijg verschillende offertes van installateurs in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerveld beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot circa €2250,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Wateren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wateren (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wateren. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als GP en Energizer. Of bekijk bedrijven en installateurs in Oude Willem, Terband, Zorgvlied en Donkerbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Wateren te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wateren vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam & Arlo, Yale, Hombli, Eufy, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wateren?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wateren voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1050,00. De totale prijs komt tot stand door het type installatie, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per aansluiting. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Wateren.


Postcodegebied: 8438

Plaats een reactie