Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Donkerbroek

Door het installeren van een alarmsysteem in Donkerbroek is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp lees je uitgebreide details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Donkerbroek en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-donkerbroek

Alarminstallatie Donkerbroek aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Donkerbroek? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Donkerbroek en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Donkerbroek?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Ooststellingwerf kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot €2100,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2600,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Donkerbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Donkerbroek (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Donkerbroek. Zij werken met gangbare merken als Chubb Lips en GO. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Zorgvlied, Wateren, Waskemeer en Haulerwijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Donkerbroek te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Donkerbroek vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Eve, Arlo, Yale, Hombli, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Donkerbroek?

De kosten van een goed alarmsysteem in Donkerbroek voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €1325,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Donkerbroek.


Postcodegebied: 8435

Plaats een reactie