Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Doeveren

Door het installeren van een alarmsysteem in Doeveren beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij uitgebreide info over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Doeveren en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-doeveren

Alarminstallatie Doeveren aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert analyseert de situatie en waarschuwt de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Doeveren? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier bepaal je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Doeveren en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Doeveren?

Vergelijk tarieven van experts uit de regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Heusden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 – €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2750,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Doeveren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Doeveren (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Doeveren. Zij hebben ervaring met merken als Zero Wire Interlogix en Agfa. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Hedikhuizen, Heesbeen, Haarsteeg en Nieuwkuijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de kans op inbraak in Doeveren te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Doeveren vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Somfy, D-Link, EZVIZ & Yale, Eve, Netamo, Arlo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Doeveren?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Doeveren voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €975,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per unit. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Doeveren.


Postcodegebied: 5256

Plaats een reactie