Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haarsteeg

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Haarsteeg voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp tonen wij praktische info over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Haarsteeg en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-haarsteeg

Alarminstallatie Haarsteeg laten aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent kijkt de melding na en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haarsteeg? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haarsteeg en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Haarsteeg?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit de regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Heusden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €800,00 – €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot wel €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2200,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Haarsteeg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haarsteeg (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haarsteeg. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Effeff en Ajax Kidde. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Doeveren, Hedikhuizen, Nieuwkuijk en Vlijmen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen 10 handige tips om de kans op inbraak in Haarsteeg te verkleinen. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haarsteeg vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Bosch, D-Link, Foscam & Arlo, Eufy, Netamo, Eve, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Haarsteeg?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Haarsteeg voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1100,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type installatie, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per camera. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Haarsteeg.


Postcodegebied: 5254, 5256

Plaats een reactie