Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Terband

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Terband beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs tonen wij populaire informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Terband en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-terband

Alarminstallatie Terband plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional bekijkt de melding en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Terband? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie weet je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er zijn diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Terband en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Terband?

Ontvang gratis offertes van vakmannen uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Heerenveen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 – €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot wel €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot en met €2950,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Terband.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Terband (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Terband. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Musdo en Cooper. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Oudeschoot, Nieuweschoot, Oude Willem en Wateren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Terband te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Terband vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ + Eve, Netamo, Yale, Eufy, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Terband?

De kosten van een goed alarmsysteem in Terband voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1200,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Terband.


Postcodegebied: 8449

Plaats een reactie