Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sondel

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Sondel heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs doorzoek je uitgebreide info over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Sondel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-sondel

Alarminstallatie Sondel installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sondel? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sondel en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Sondel?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente De Fryske Marren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot wel €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot +/- €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1500,00 tot €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Sondel.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sondel (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sondel. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als FireAngel en Royal Safe. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Nijemirdum, Harich, Ruigahuizen en Wijckel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Sondel te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Sondel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ of Arlo, Netamo, Eve, Yale, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sondel?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Sondel voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €825,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis checkt de centralist wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Sondel.


Postcodegebied: 8565

Plaats een reactie