Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ruigahuizen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Ruigahuizen voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je goede informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook doorzoek je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Ruigahuizen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-ruigahuizen

Alarminstallatie Ruigahuizen laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ruigahuizen? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan ontdek je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ruigahuizen en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Ruigahuizen?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot +/- €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 tot €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Ruigahuizen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ruigahuizen (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ruigahuizen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ring en Jablotron. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Sondel, Nijemirdum, Wijckel en Balk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ruigahuizen te verminderen. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Ruigahuizen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam + Netamo, Yale, Arlo, Hombli, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ruigahuizen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ruigahuizen voor thuis liggen ongeveer tussen de €375,00 en €1225,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent waarschuwt de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €37,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €275,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Ruigahuizen.


Postcodegebied: 8564

Plaats een reactie